Text

Sms, inlägg på sociala medier, mail, webbsidor, dikter, noveller, facklitteratur, romaner … Texter produceras varje dag, av mängder av skribenter. Vissa skribenter gillar själva skrivandet, andra är mer ovilliga att ta sig över textberget.

Att skriva bra texter är ett hantverk som man främst lär sig genom att göra. Det finns knep för att både bli en bättre skribent, och göra skrivandet roligt. Om man inte har tid eller möjlighet att lösa allting själv så går det att få hjälp.


  • Texttjänster: Octotext har lång erfarenhet av redaktörsskap, både för bokproduktion och för digital text. Se vidare här. Vi ger även lektörsomdömen om ni behöver få ett manus bedömt, samt mer generell textrespons genom textcoachning
  • Textworkshops: Heldag, halvdag, stor grupp, liten grupp? Skapa trygghet hos ovana skribenter eller utmana de erfarna? Octotext har ett brett utbud av textworkshops, men vi kan också skräddarsy en unik workshop som passar just er.
  • Skribentuppdrag: Vi gillar att skriva text, speciellt i koncentrerat format. Läs mer här.

Vi utgår från tanken att textproduktion ger bäst resultat om den sker kollaborativt. Skriva gör man helt enkelt bäst tillsammans. Samarbete sparar tid, och resultatet blir oftast bättre när flera personer är inblandade i skrivprocessen. Att formulera budskap i text är dessutom en form av berättande, och starka berättelser ger engagerade mottagare.

Rulla till toppen