Vecka 9: Om synliga uppgifter

Kreativitet, processarbete och djupdykningar i olika texter har sin tjusning, men ibland är det skönt med synliga uppgifter, såna som blir klara: att sortera in kvitton i pärmar t ex, eller korrekturläsa.

I veckan var det dags att korra årets tredje nummer av tidningen Skolvärlden. Det är ett uppdrag som jag har haft i flera år och som jag gillar av flera anledningar: jag får underlagen i tid och ges tid att göra min del av produktionskedjan, det är ett bra sätt att hålla sin uppdaterad inom skolfrågor – och det är en synlig process som ger ett synligt resultat. Jag får underlag som jag korrar i två omgångar och sedan skickar tillbaka. När alla filer för ett nummer är korrade och skickade är uppdraget klart. Den här gången blev jag dessutom klar en dag innan deadline :).

För övrigt är det dags att skriva ännu en höjdare, för vecka 10.