Vecka 6–7: Gröna möbler och Hertha-korr

Vi slår till på en ny dubbelvecka med octotextska höjdare tycker jag. Onsdagen den 7/2 var jag på vernissage för Design Stories gröna möbler på Butiken Republiken. Kerstin Sylwan, designer, och jag jobbade tillsammans med Omforma för några år sedan och nu bjöd hon in mig för ”att jag skulle få se vad hon gjorde när hon inte skrev böcker”. Jag gillade vad de hade gjort, speciellt odlingsträdet/-lampan. Mer finns att läsa här. Jag lovade Kerstin att undersöka om det finns några tillgängliga näverslöjdare, helst under 70+, i mina nätverk. Finns det någon så tipsa mig!

vc3a4xtlabb-plant-lab-1

Förra veckan ägnades bland annat åt korrektur av Fredrika Bremer-förbundets tidning Hertha. Det är, liksom Skolvärlden, en tidning där jag följer med även om chefredaktören flyttar. Fast från och med mars flyttar faktiskt Herthas nuvarande chefredaktör in i vårt kontorsrum. Då kommer jag ha den före detta, och den nuvarande, chefredaktören i samma rum. Så kan det gå. Hertha har också en blogg, ni hittar den här.

För övrigt är jag intresserad av nya redaktionella uppdrag. Vad har ni för behov? Kontakta mig så pratar vi vidare.