Vecka 5–7: Boksläpp, möten och nya uppdrag

Det har släpat efter ett tag med de octotextska höjdarna, men som plåster på såren kommer här en hel drös av braigheter från de senaste tre veckorna. Håll till godo!

  • Responsläsningen i pågående NoK-projektet flyter på. Författaren levererar manus i jämn ström och det är inspirerande att läsa. I vissa av mina kommentarer till texterna funderar jag ibland på hur tankebanorna är sammankopplade i min egen hjärna. Det dyker upp de mest udda kombinationer som var och en för sig har legat och dammat i hjärnvindlingarna en lång tid. Jaja, alltid roar det väl nån.
  • Har korrat nya numret av Fredrika Bremer-förbundets tidning Hertha. Gav den grafiska formgivaren Helena Lunding Hultqvist cred härom dagen. Gillar när jag får tydliga leveranser med information om när nästa korromgång kommer – och hur omfattande den är. Det underlättar planeringen av övriga jobb. Skulle gärna jobba med henne igen och rekommenderar henne till er som är i behov av en illustratör/grafisk formgivare.
  • Var på Aspuddens bibliotek och pratade med Julia Skott om mat och litteratur. Filmen från panelsamtalet om Vilhelm Moberg och korngrynsgröten som vi spelade in i augusti förra året visades också. Det var en liten, men trevlig sammankomst – och jag gör gärna om det.
  • Boken ”Omforma – Nya strukturer för designbranschen” av Kerstin Sylwan hade släpp på Kulturhuset förra veckan. Det är så kul att se textutkast gå i mål och bli en produkt, en bok. Bad om att få boken signerad. ”Tack för ditt heroiska strukturerande! / Kerstin” Naw …, blir varm i hjärtat.
  • I tisdags var jag på NoK och pratade praktiska lösningar med de tekniska assistenterna. Kul möte! De kunde visualisera våra idéer och jag fattade deras tänk. Kände mig smart, inte ofta som jag tycker det är superkul med teknik ;).
  • Och ibland lönar sig nätverkandet … Fick i måndags ett jobberbjudande från en kontakt som jag hade en början till samarbete med för ett tag sedan, men där vi fick trycka på paus för att annat kom emellan. Uppdraget var till innehåll och omfång en riktig höjdare. Har skickat respons på detta idag och håller nu tummarna för att allting ska gå i lås. Håll era tummar också så återkommer jag med mer info framöver.
  • Slutligen: Det är fredag. Jag har sett lite sol – och helgen hägrar.