Vecka 41: På besök hos Hippo bokförlag

img_20161013_110039

I torsdags var jag på besök hos det fantastiska bokförlaget Hippo på deras charmiga kontor vid foten av Vitabergs-parken i Stockholm. Vi har som tradition att ses på Bokmässan i Göteborg varje år för avstämning av läget i allmänhet och inköp av böcker (från min sida) i synnerhet. I år hade jag siktat in mig på att få med mig den tredje delen i Jon Klassens hatt-böcker hem från mässan. Men då den inte fick säljas innan mitten av oktober så blev det alltså inköp direkt hos förlaget i förra veckan istället.

Det var skönt att landa i deras soffa, få en kopp kaffe och få bläddra i den rykande färska: ”Vi hittade en hatt”. Jag försåg mig med flera exemplar; till mig själv, till vänner, till svärmor. Har du inte stiftat bekantskap med Jon Klassen, eller övriga böcker som ges ut av Hippo? Gör det. Du kommer att bli charmad. Så det så.