Vecka 4: Om att byta miljö

När jag går till kontoret i vanliga fall, betyder det Färgkontorets Plan Fyra som ligger mellan Liljeholmen och Gröndal i Stockholm. Här delar jag rum med tre höjdare till journalister: Ida Måwe, Lotta Ringdahl och Anna Kågström, och i rummen runt omkring finns klädskapare, konstnärer, fotografer, illustratörer, grafiska designers, flimklippare och författare, som till exempel Johanna Thydell och Jenny Jägerfeldt, bland andra.

Den här veckan har jag (och katten) bytt arbetsmiljö. Vi sitter hemma hos en vän i förorten och undviker byggdamm och diverse hantverkare. Det funkar fint – lugnt och tyst och det finns inte så mycket mer att göra än att jobba (jag) och sova (katten, ibland jag). Det har helt enkelt varit veckans höjdare!

Fast jag är satt på social diet, inga intensiva och inspirerande lunchdiskussioner, inga kollegor att dricka kaffe med. Det är inte fel med miljöombyte, men jag kommer vara överlycklig när dammet har lagt sig och jag kan återvända till kontoret.