Vecka 4–5: Copytext och fotografhäng

För ett par år sedan jobbade jag med Linnea Ronström, fotograf. Hon var då assistent åt en fotograf som jag delar frilanskontor med. Linnea skulle ge ut en kakbok, ”Farmors gotländska kakbok”, och jag hjälpte till med för- och efterord och korrektur. Linnea flyttade tillbaka till Gotland för något år sedan och i våras var jag där och hälsade på vänner och stötte på Linnea på en marknad. Hon undrade då om jag ville hjälpa henne med struktur och copy till hennes hemsida. Så klart jag ville. Och förrförra veckan gjorde vi klart jobbet. Kolla in – hon är en grym fotograf.

I veckan som gick åt jag middag med ytterligare en fotograf och tidigare rumskollega – Frida Ekman. Eftersom vi båda bor i samma stadsdel, hängde vi på vårt lokala hipsterhak och uppdaterade oss på vad som hänt sen sist. Det var en hel del. Det brukar bli så … Även Frida är en grym fotograf. Kolla in hennes jobb till exempel här.