Vecka 38–39: Inspirerande möten och bokbonanza

De senaste veckorna har varit fulla av trevligheter. Jag har bland annat varit på två positiva möten med Liber – och fått se boken jag redaktörade, Libers samhällskunskap 1a1, i tryck. Coolt. Jag håller tummarna för fler roliga samarbeten framöver. Jag har också genomfört friformsrollspelet ”Midsommar 2019” i Linköping. Nyfiken på att veta hur det gick? Läs mer här.

Bordet är dukat för miserabel midsommarfest. Östergötlands museum, 22 september 2018.

Och i veckan som gick var jag nere i Göteborg för mitt årliga bokmässa- och vänhängbesök. Det är fint att vandra gator jag nött och träffa förlag jag gillar. Dessutom stod jag i Föreningen Arbetarskrivares monter på fredagsförmiddagen och snackade bortglömda böcker med föreningens grundare Bernt-Olov Andersson. Vi gillade båda ”Med rallarkärra mot dikten” av Gustav Hedenvind-Eriksson. Det är inte så ofta som jag möter en sådan läsfrände. Trevligt var bara förnamnet.

Nu är jag tillbaka på kontoret och korrar nya numret av Lärarnas Riksförbunds tidning ”Skolvärlden” och funderar över ännu ett rollspelsscenario.