Vecka 37: Tengil, Katla och jag

Jag var ungefär åtta år. Vi var på besök hos grannarna snett över gatan. Jag och grannflickan, som var några år äldre, hade byggt en koja i hennes rum. Vi låg där på golvet och lyssnade på berättelsen om Nangijalas två dalar, om en ondska så stor att den inte borde få finnas och om att ibland behöver man göra sådant som man egentligen inte vågar. Jag drömde mardrömmar länge efteråt.

Förra veckans höjdare var att äntligen komma iväg till Kulturhuset och gå på utställningen med Jesper Walderstens illustrationer till nyutgåvan av Bröderna Lejonhjärta. Det var en fin upplevelse. Jag är sugen på att läsa om boken, gärna den nya utgåvan. Nästa vecka är det bokmässa i Göteborg och jag hoppas hitta ett exemplar där.

Förresten – har ni inte lyssnat på Walderstens sommarprat så gör det.