Vecka 21: Avstämning och skriverier

När man befinner sig i skrivprocessen behövs det ibland ett par extra ögon, någon som kan titta på det man håller på med och antingen ge klartecken på att man kan köra på – eller ge tips på hur man kommer vidare. Det där brukar vara min roll. Men eftersom jag inte kan klona mig när jag skriver själv, så behövs det hjälp. Då är det gött med en bra projektledare på Natur & Kultur som gör det där som jag brukar göra, det vill säga se till att man kommer ner på fötterna och kan fortsätta skriva.

I förra veckan var det dessutom dags för skrivargrupp – äntligen! Där kan jag skriva fritt eftersom allt skrivs på plats, och på tid. Det finns helt enkelt inte utrymme för att köra fast och börja fundera över vad man skriver och hur man skriver. Resultatet blir överraskande ofta rätt bra.

Så om du kör fast i ditt skrivande, sätt klockan på max 5 minuter och under den tiden skriver du på – utan att redigera dig själv under tiden. Lycka till!