Vecka 19: Kontorshundar och copytexter

Jag träffade på mina första kontorshundar, Daisy och Dagerman, för ungefär tio år sedan. Numera sitter jag på ett frilanskontor där det – i bästa fall – finns tre, fyra kontorshundar. Mikey är en favorit och ibland får jag passa honom. I måndags var en sådan dag. Passningen går till på följande sätt: han ligger kvar på sitt rum, jag går in och tittar till honom med jämna mellanrum och kliar honom bakom öronen, klappar honom på magen och pratar om livet. Det är fint. Kollegan D brukar propagera för att vi ska ha kontorskatt också. Check!

En av mina kunder hörde av sig i veckan och ville ha hjälp att spetsa till och putsa några texter. Gillar när uppdragen varierar: redaktörsjobb mixat med copy, korr blandat med utbildningsuppdrag, inte dumt. Frilansarlivet när det är som bäst helt enkelt.