Det spelar ingen roll hur, var och varför du skriver – det är ofta ganska ensamt. Konstigt egentligen, eftersom det är både effektivt och kul att skriva tillsammans.

Det kan vara klurigt att veta om en text faktiskt kommer funka i sitt sammanhang och då passar det med en redaktör. Genom textrespons och textbearbetning visar jag hur skrivprocessen funkar i praktiken. Ni får:

  • effektiv textproduktion med hög kvalitet
  • hjälp med bråkiga texter
  • en tydlig arbetsgång för textprojekt
  • tips på hur skrivprocessen flyter smidigt

Textrespons

En text har alltid ett budskap och för att innehållet inte skall falla platt till marken behöver syftet vara knivskarpt. Dessutom behöver det vara tydligt vem som är mottagare och vilken effekt som innehållet i texten ska ha.

Vi ser tillsammans över disposition, ordval och språklig stil och jag redigerar och ger förslag på förbättringar och förändringar så att texten passar syfte och målgrupp.


Textbearbetning

Ibland sitter man där med ett berg av text och undrar hur den ska bli klar. Octotext ser till att ni kommer över hindren och att spridda tankar blir klara budskap. Resultat? Tydliga texter som ger effekt.


Skrivprocessen i praktiken

Jag hjälper er att effektivisera era textprojekt och ser till att skrivprocessen flyter smidigt. Ni får också praktiska skrivtips som ger er texter med hög kvalitet.

Illustrationer: Josefin Janson.